Close

About Benji and Birdie

De naam Benji and Birdie is gebaseerd op onze twee kinderen, wiens bijnamen Benji en Birdie zijn. Benji voor Benjamin (of Ben, of Benja) en Birdie voor Reeva (omdat ze op een vogeltje lijkt, en soms dezelfde kirrende geluidjes maakt). Dat wil niet zeggen dat het per se bij twee kinderen blijft, hoor. Maar ik ga ook niet de naam veranderen met de bijnaam van de derde er bij, dat is ook weer zo’n gedoe.

Ik ben Judith en ik schrijf hier op Benji and Birdie over het dagelijks leven met mijn man en kinderen. Ik ben nu ruim zes jaar getrouwd met Boaz en we hebben twee kids. Benjamin (geboren in februari 2015) en onze kleine Reeva (geboren in november 2017). Boaz is jeugd- en gezinscoach (dus heeft alle wijsheid over opvoeding uiteraard in pacht) en ik ben ondernemer, schrijver en fotograaf. We wonen in Rotterdam en houden van de stad, maar dromen ook wel over wonen in een groene(re) omgeving. Sinds januari 2019 wonen we in een dorp op de Utrechtse Heuvelrug en hebben we kippen! Volg mij op Instagram om daar meer van te zien…

Waarom een persoonlijk blog? Omdat het toch wel heel erg interessant is om gedachten en schrijfsels te delen met een openbaar publiek. Om te kijken of er gesprekken door op gang komen. Of er misschien mensen geholpen worden door hoe wij met gebeurtenissen omgaan. Het is een bescheiden wens om gewoon maar te laten zien hoe wij een gezin vormen dat een simpel leven leidt maar daardoor heel gelukkig is. Voor onszelf is het ook een soort documentatie voor later. Ik heb altijd geschreven over wat er gebeurt in bepaalde fasen van mijn leven zodat ik later kan terugkijken om te zien hoe het zich ontwikkeld of verbeterd heeft. Soms komen wensen en verlangens uit zonder dat je het bewust door hebt…

Een kleine disclaimer over het gebruik van Benji and Birdie: mijn schrijfstijl is open, eerlijk, een beetje rauw en vooral vaak sarcastisch. Ik maak veel slechte grappen en zo af en toe een goede. Het is niet mijn bedoeling om mensen op de hak te nemen of om te doen alsof ik op alles een antwoord weet, dus zodra je die indruk krijgt mag je me op de vingers tikken (maar wel lief doen, hè).

Ik sta open voor leuke samenwerkingen die passen bij ons gezin en lifestyle. Dat hoeft niet betaald te zijn, zolang er maar een match is. Wil je je merk, product of dienst laten zien aan mijn lezers? Lees hier dan meer over samenwerkingen.

[foto door Esther van Geenen]