Close

Met een pasgeboren baby naar Winterberg

Ergens half december besloot ik dat het een noodzaak was om dit seizoen nog wat sneeuw te zien. Dat het de week daarna daadwerkelijk begon met sneeuwen wist ik ook niet, maar ik had ernstig behoefte aan een groot, machtig bos vol hoge bomen en besneeuwde takken. En het liefst ook nog bergen. Met een pasgeboren baby zou je denken dat een vakantie wel het laatste is waar je aan begint, maar ik meende dat een reis van vierhonderd kilometer prima te doen moet zijn.

En zo boekte ik een huisje in Centerparcs Hochsauerland met één of andere gezinsactie. Nooit had ik gedacht zo’n moeder te worden. Zo één die graag naar een all-in vakantiepark gaat. Zo één die zegt ‘tja, als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook!’.

Ik koos een huisje helemaal aan de rand van het park zodat we direct het bos in konden wandelen. We zijn één keer in het zwembad geweest (MAN, dat is veel werk met twee kinderen voor een uurtje zwemmen, doe ik ook voorlopig niet meer) maar verder waren we vooral in ons huis en in het bos er naast. Boaz bouwde een iglo ‘met’ Benjamin, we stookten de open haard op en we gingen vroeg naar bed :-).

De heenreis viel wat tegen, in Duitsland hebben ze blijkbaar de hele dag door files, en met een baby van zeven weken moet je een paar keer stoppen om te voeden, dus we waren redelijk gebroken bij aankomst. Tip: zorg echt dat je eten hebt voor avond én ochtend zodat je niet naar een supermarkt hoeft.

De terugreis was veel relaxter, daar deden we maar vier uur over. Ik vind het helemaal geen probleem om lang in de auto te zitten en Benjamin gelukkig ook niet. Om de zoveel uur even de benen strekken en in de auto zorgt de iPad voor wat vermaak. Het laatste half uur van de terugreis kreeg Benjamin de camera te pakken en kwam hij erachter hoe hij foto’s moest maken. Het resultaat waren ruim honderd artistieke foto’s. Vooral close ups van de hoek van de autostoel en het raam. Wel grappig: we gaven hem de opdracht een foto te maken van een paarse vrachtwagen of een gele auto. Lache man, die zijn moeilijk te vinden en hij maar zoeken.

Als we volgend jaar niet op wintersport gaan, doen we gewoon nog een keer een retourtje Winterberg!

 

Met een pasgeboren baby naar Winterberg // Benjiandbirdie.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: